Правителството отпусна 60 000 лв. за ремонт на авариралия водопровод на Гейзера

Правителството отпусна 60 000 лв. за ремонт на авариралия водопровод на Гейзера

Община Сапарева баня ще получи 60 000 лева за аварийно-възстановителни работи на водовземно съоръжение за минерална вода. Помощта ще бъде отпусната с решение на Министерски съвет, взето на днешното правителствено заседание.
Кметът Калин Гелев изказа благодарност за бързата реакция на правителството, тъй като налагащите се ремонтно-възстановителните дейности касаят най-горещия минерален извор на континентална Европа с температура от 103,8 градуса. „В края на февруари стана много голяма авария, овладели сме я, но трябват спешни възстановителни дейности и изграждане на колекторни тръби. Надяваме се да поставим кран, защото водата блика постоянно“, подчерта Гелев.

Министър-председателят Борисов посочи, че Сапарева баня се е превърнала в един от най-добрите курорти у нас и предпочитано място в България. Борисов пое ангажимент за реализирането на проект, който да подобри инфраструктурата в общината.

Правителството отпусна днес над 5,13 милиона лева за овладяване и преодоляване на последиците от бедствия в общо седем общини в страната. Средствата са по линия на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане.

du1.jpg