Feed

Bronze

Phosfluorescently e-enable adaptive synergy for strategic quality vectors. Continually transform fully tested expertise with competitive technologies appropriately communicate.

First Service

Phosfluorescently e-enable adaptive synergy for strategic quality vectors. Continually transform fully tested expertise with competitive technologies appropriately communicate.

Шестнадесети международен фолклорен конкурс „Пауталия” 2022

Читалище „Братство 1869” обявява регламента на Шестнадесетия международен фолклорен конкурс „Пауталия” - Кюстендил 2022, който ще се проведе в периода 1-3 юли 2022 г.

Конкурсът се организира от Община Кюстендил и читалище "Братство 1869" и се провежда под пaтронажа на кмета на общината - Петър Паунов.

Международен конкурс за класическа китара - Кюстендил, 2022

Читалище „Братство 1869” гр. Кюстендил обявява регламента за Двадесет и петото издание на Международния конкурс за класическа китара, който ще се проведе от 7 до 9 април 2022 г. в гр. Кюстендил.

Конкурсът се организира ежегодно и е под патронажа на кмета на Община Кюстендил – Петър Паунов. В него могат да участват всички желаещи китаристи от страната и чужбина, подали анкетна карта за участие до 30 март 2022 г.

Новата сцена на централния площад в Кюстендил ще носи името на Олга Борисова

Новата сцена при Арката на централния площад "Велбъжд" в Кюстендил ще бъде наречена в памет на народната певица Олга Борисова.

Това съобщиха кметът на Община Кюстендил Петър Паунов и председателят на Общинския съвет в града Иван Андонов.

Народната певица почина през септември на 80 години. Тя е удостоена със званието "почетен гражданин на Кюстендил", през 2006 г.

25,6% от жителите на Кюстендилска област са се преброили електронно

Електронно, в Кюстендилска област, се се преброили 25,6 процента от жителите на региона, съобщиха от териториалната статистика. Това са 29 803 души, разпределени в повече от 13 хиляди домакинства. 

Най-голям процент електронно преброени в областта са жителите в общините Кюстендил (29,4 процента) и Дупница (28,5 процента). Спрямо останалите области в страната, област Кюстендил се нарежда на 15-то място по активност в електронното преброяване.

Президентът връчи наградата Джон Атанасов на Христо Тодоров, ученик в 12 клас в ПМГ

Държавният глава Румен Радев приветства на церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 лауреатите в президентската инициатива Награда „Джон Атанасов“ за 2021 гoдина. Сред тях е и Христо Тодоров , ученик  от ПМГ Кюстендил.

Над 500 000 гледания в интернет само за първите 24 часа на фотографския проект „Есенните плодове на Кюстендил“

Над 500 000 гледания в интернет само за първите 24 часа отчитат създателите на фотографския проект „ЕСЕННИТЕ ПЛОДОВЕ НА КЮСТЕНДИЛ“.

Фотографът Владислав Чанев и художникът Евгени Серафимов, съвместно с 25 читалища от общината, реализират празничния артистичен проект, посветен на есенното плодородие в Кюстендилско.

Деца от Бургас участваха в музейната работилница в РИМ- Кюстендил

Деца от Бургас гостуваха на Регионален исторически музея- Кюстендил и се включиха в поредната детска работилница.Те изработиха от глина една от игрите от древността, която е вдъхновена от праисторически керамичен предмет с 16 ямички, за който се предполага се, че е вид развлекателна игра.Музейната работилница в Кюстендил има за цел да разкаже на децата за игра, която се е играла преди около 7 000 години.

Окръжен съд – Кюстендил с благодарност от ВСС

Окръжен съд – Кюстендил с благодарност от ВСС за принос към Образователната програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“.

du1.jpg