Feed

Bronze

Phosfluorescently e-enable adaptive synergy for strategic quality vectors. Continually transform fully tested expertise with competitive technologies appropriately communicate.

First Service

Phosfluorescently e-enable adaptive synergy for strategic quality vectors. Continually transform fully tested expertise with competitive technologies appropriately communicate.

Хисарлъка става фестивален град с музика, коктейли и много атракции за децата

На 24 юли Кюстендил ще е празник на интерактивни преживявания. През слънчевите дни в местността Хисарлъка ще се съчетаят удоволствието от музика и изкуство. Красивата средновековна крепост е мястото за среща. Най-атрактивното място в местността ще се превърне в сцена .

Новият областен управител на Кюстендил започва изнесени приемни

Новият областен управител на Кюстендил започва изнесени приемни по общините, съобщиха от Областна администрация.

В кампанията ще се включат и двамата зам.-областни управители. Те ще обходят общините Бобошево, Кочериново, Рила, Дупница, Сапарева баня и Невестино. Приемните с жители на Рила, Кочериново и Бобошево ще се проведат на 8 юни.

Над 60 човека се включиха в организираното почистване на град Кюстендил

Отбелязвайки Световения ден на околната среда, общинска администрация, общински съветници и граждани се включиха в организираното почистване на град Кюстендил.

Над 60 човека обхванаха три  района на града - река Банщица при плажа, градинката при Езерата и района на старото кино на пазара.

При почистването бяха събрани над 95 чувала с боклук и извозени с камион от ОП “Чистота”.

Правителството отпусна 60 000 лв. за ремонт на авариралия водопровод на Гейзера

Община Сапарева баня ще получи 60 000 лева за аварийно-възстановителни работи на водовземно съоръжение за минерална вода. Помощта ще бъде отпусната с решение на Министерски съвет, взето на днешното правителствено заседание.

Набират се допълнителни преброители за Кюстендилска област

Националният статистически институт започна допълнително набиране на преброители и контрольори за Преброяване 2021 до 10 юни 2021 година.

В област Кюстендил около 87 процента от хората, които кандидатстваха и бяха одобрени през миналата година за преброители и контрольори, са потвърдили своето участие в Преброяването на населението и жилищния фонд 2021. Регистриран е недостиг на преброители предимно в градовете Кюстендил и Дупница.

Областният управител инж. Александър Пандурски се срещна с директорите на здравните институции и болничните заведения в област Кюстендил

Областният управител инж. Александър Пандурски проведе работна среща с директорите на здравните институции и болничните заведения от област Кюстендил. В срещата се включиха директорите на БЧК, РЗОК, РЗИ, ЦСМП, МБАЛ „Д-р Никола Василиев“, град Кюстендил и МБАЛ „Св. Иван Рилски“, гр. Дупница

"Книги за смет“ отново в Кюстендил

Националната екокампания ще се проведе на 6 юни (неделя) на паркинга пред хипермаркет „Кауфланд“ (бул. Македония №10). Събитието е с начален час 10:00 и ще продължи до 13:00 часа.

Всеки, който донесе килограм годна за рециклиране пластмаса, ще получи книга по избор.

du1.jpg