Feed

Bronze

Phosfluorescently e-enable adaptive synergy for strategic quality vectors. Continually transform fully tested expertise with competitive technologies appropriately communicate.

First Service

Phosfluorescently e-enable adaptive synergy for strategic quality vectors. Continually transform fully tested expertise with competitive technologies appropriately communicate.

Новата сцена на централния площад в Кюстендил ще носи името на Олга Борисова

Новата сцена при Арката на централния площад "Велбъжд" в Кюстендил ще бъде наречена в памет на народната певица Олга Борисова.

Това съобщиха кметът на Община Кюстендил Петър Паунов и председателят на Общинския съвет в града Иван Андонов.

Народната певица почина през септември на 80 години. Тя е удостоена със званието "почетен гражданин на Кюстендил", през 2006 г.

25,6% от жителите на Кюстендилска област са се преброили електронно

Електронно, в Кюстендилска област, се се преброили 25,6 процента от жителите на региона, съобщиха от териториалната статистика. Това са 29 803 души, разпределени в повече от 13 хиляди домакинства. 

Най-голям процент електронно преброени в областта са жителите в общините Кюстендил (29,4 процента) и Дупница (28,5 процента). Спрямо останалите области в страната, област Кюстендил се нарежда на 15-то място по активност в електронното преброяване.

Президентът връчи наградата Джон Атанасов на Христо Тодоров, ученик в 12 клас в ПМГ

Държавният глава Румен Радев приветства на церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 лауреатите в президентската инициатива Награда „Джон Атанасов“ за 2021 гoдина. Сред тях е и Христо Тодоров , ученик  от ПМГ Кюстендил.

Над 500 000 гледания в интернет само за първите 24 часа на фотографския проект „Есенните плодове на Кюстендил“

Над 500 000 гледания в интернет само за първите 24 часа отчитат създателите на фотографския проект „ЕСЕННИТЕ ПЛОДОВЕ НА КЮСТЕНДИЛ“.

Фотографът Владислав Чанев и художникът Евгени Серафимов, съвместно с 25 читалища от общината, реализират празничния артистичен проект, посветен на есенното плодородие в Кюстендилско.

Деца от Бургас участваха в музейната работилница в РИМ- Кюстендил

Деца от Бургас гостуваха на Регионален исторически музея- Кюстендил и се включиха в поредната детска работилница.Те изработиха от глина една от игрите от древността, която е вдъхновена от праисторически керамичен предмет с 16 ямички, за който се предполага се, че е вид развлекателна игра.Музейната работилница в Кюстендил има за цел да разкаже на децата за игра, която се е играла преди около 7 000 години.

Окръжен съд – Кюстендил с благодарност от ВСС

Окръжен съд – Кюстендил с благодарност от ВСС за принос към Образователната програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“.

Фестивалът „Балканската черга” отново в село Шишковци

Фестивалът "Балканската черга" ще се проведе отново от 17 до 19 септември в село Шишковци. Гостите и жителите на община Кюстендил ще могат да се насладят на много прояви.

В програмата са включени, демонстрация на варене на ракия, конкурс „Най- добра домашна ракия",изложба на черги, базар на селскостопанска продукция от района, дегустация на сръбска и българска скара и специалитети. На празникът се очакват гости от Сърбия, Северна Македония и Гърция.

В Кюстендил започва проект за намаляване на битовите отпадъци

Първа копка по проект за намаляване на количеството депонирани битови отпадъци, генерирани в общините Кюстендил, Невестино и Трекляно, беше направена в с. Радловци, община Кюстендил.

На официалната церемония беше дадено началото на строително - монтажните дейности по изграждане на екологичната инфраструктура за Регионалното сдружение за управление на отпадъците "Рила Еко", съобщава БТА.

du1.jpg